Bildet er fra: AndrewMark | Bildet hentet fra: http://www.sxc.hu/photo/954634

Bildet er fra: AndrewMark | Bildet hentet fra: http://www.sxc.hu/photo/954634

Det er blitt opprettet en artikkel side for «ungdomspastoren» på menighetens nettside: www.rhemamisjonsmenighet.org og jeg har nå lagt ut en artikkel der. Den er skrevet på både norsk og engelsk. Jeg vil også legge ut selve artikkelen under her!

 

I begynnelsen vil jeg si at ingen kan gjøre seg selv rettferdig til frelse, INGEN!

Rom 3,22-24 Det er Guds rettferdighet ved tro på Jesus Kristus, til alle og over alle som tror. For det er ingen forskjell, for alle har syndet og har mistet Guds ære. Men de blir rettferdiggjort ufortjent av Hans nåde ved forløsningen, den som er i Kristus Jesus.

Jeg vil fortelle kort om forskjellen på hva som er rettferdig og hva som er rettferdiggjort. Jeg kan si såpass at når det er snakk om å være rettferdig og rettferdiggjort, så er dette etter frelsen. Når man blir frelst opplever man en forvandling av sinn og kropp. Mange vil i denne situasjonen gjøre det meste man kan for å ære Gud. Mange velger å legge fra seg det som ikke er til behag for Herren, for å kunne ære Ham mest mulig.

Fil3,7 Men alt det som var en vinning for meg, det regner jeg som tap for Kristi skyld.

Rom12,2 Og bli ikke dannet lik denne verden, men bli forvandlet ved fornyelsen av deres sinn, så dere kan prøve hva som er den gode og velbehagelige og fullkomne Guds vilje.

En av bibelens mest rettferdige mann er sannsynligvis jødenes stamfar, Abraham. Han var sett på som rettferdig, til og med før omskjærelsen. Han var ikke rettferdig for noe han hadde gjort, men på grunn av hans tro til Gud, og av hans tro kom gjerningene.

Rom 4,1-3 Hva skal vi da si at vår far Abraham har oppnådd etter kjødet? For dersom Abraham ble rettferdiggjort av gjerninger, har han jo noe å rose seg av, men ikke for Gud. For hva sier Skriften? Abraham trodde Gud, og det ble regnet ham til rettferdighet.

Vet du hvordan du ærer Gud mest? Ved å bli lik Kristus. Du kan lese kort om dette i både Paulus’ brev til filipperne og i Johannes evangelium.

Fil1,11 og slik være fylt av rettferdighets frukter, de som kommer ved Jesus Kristus, til Guds ære og pris.

Joh15,8 I dette er Min Far herliggjort, at dere bærer mye frukt. Og dere skal være Mine disipler.

Forfatteren Rick Warren sier i sin bok «Målrettet Liv» dette: «Hvis du vil leve resten av livet til Guds ære, krever det ending i prioriteringer, aktiviteter, forhold og alt annet … Hvem skal du leve for- deg selv eller Gud?»

Som sagt så har rettferdiggjørelse ingenting med frelse å gjøre, men med en vandring med Gud. Ingen kan gjøre seg rettferdig til å komme inn i himmelen.

Jeg har lenge hatt en liten huskeregel på å finne ut av hva som er rett eller galt i forhold til Gud, eller for å finne ut om noe er rettferdig eller urettferdig. Jeg spør meg selv mange ganger: «Er det rettferdig ovenfor meg? Eller er det rettferdig ovenfor motparten?» I dag kan det være mange uklare grenser. Som f.eks. nedlasting av musikk, filmer, etc. som ikke er kjøpt. Hva gjør man i dette tilfelle. Jeg stiller meg da spørsmålet: «Er det rettferdig for musikantene, låtskriverne etc. at jeg laster ned denne sangen uten å betale for den? Vil de føle det er riktig å ikke få betalt for deres fantastiske jobb?» Jeg vil si at i alle tilfeller er nedlasting av materiale urettferdig og ulovlig. Jeg har i noen tilfeller fått lov av personer som sitter med rettigheten til å laste ned, men da er situasjonen helt annerledes. Er du i tvil, spør deg selv spørsmålet som jeg stiller. Er du fortsatt i tvil, spør eieren!

En annen retningslinje er fra et populært armbånd hvor det står: «W.W.J.D?» som betyr «What Would Jesus Do?» eller hva ville Jesus gjort. Jeg kan stille meg det spørsmålet i mange sammenhenger for å finne ut hva jeg bør eller ikke bør gjøre. Ville Jesus lastet ned denne sangen? Ville Jesus stjålet denne filmen?

Med vennlig hilsen,
Ungdomspastor Ole Lasse Johansen.

 


Ole Lasse

Jeg er en ektemann. Jeg er en far. Jeg er en Jesu disippel. Jeg er gift med Maren, har to nydelige døtre, Leah Maria og Rebecca. Er i full jobb. Er en Jesu etterfølger, en som elsker å studere bibelen og dele Guds kunnskap og visdom med alle. Tidligere ungdomsleder og ungdomspastor og ser frem til Guds neste prosjekt.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *