Innsettelse som ungdomspastor

Innsettelse som ungdomspastor

Det er nesten litt merkelig og tenke på, men jeg er blitt ungdomspastor. Dette skjedde den 9. januar 2011 ved Rhema Misjonsmenighet i Skien.Det er rart å tenke på at jeg nå er ungdomspastor og har vært det i snart 3 måneder. Jeg vil fortelle litt om hvorfor jeg er det, historien og visjonen.Jeg kan fortelle at det hele startet med meg og en god venn, Egil Brocklin, for ca 12 år siden. Vi var ute på verandaen til Egil, og vi satt der ofte i bønn, og i diskusjoner om bibelen. Vi hadde et utrolig godt samvær med hverandre, og med Jesus. Noen ganger var det bare meg og Egil, andre ganger var det flere tilstede. Vi fikk mange ønsker, tanker og visjoner på den verandaen, og et av de visjonene var at jeg skulle en gang bli en pastor. Dette var et kall jeg ikke forstod og følte det ikke helt passet inn, så jeg la det til side. Jeg følte ikke bare det var galt, men jeg var også altfor ung den gang. Flere år har gått siden jeg og Egil satt på den verandaen, og mange ting har skjedd i mellomtiden. Jeg har jobbet med ungdomsarbeid i baptistkirken i Risør over lengre tid, og jeg var mye med i arbeidet «KFIR (Kristent Fellesskap I Risør)», hvor jeg hadde mange arbeidsoppgaver, blant annet lagde jeg nettsiden som var fylt med informasjon og bilder tilhørende arbeidet. Men det artige med kallet er det som ble skrevet i et bibelvers, «Rom11,29 For Guds nådegaver og kall kan ikke tas tilbake.»

Min første plass i de kristne rekker var Risør Kristne Senter i 1995. Den gang het det Betel Risør. Senere kom jeg inn til baptistkirken i Risør, hvor jeg var i mange år. Der hjalp jeg til med forskjellig menighetsarbeid, blant annet ungdomsarbeid og den tekniske avdeling. Etter mange år kom jeg tilbake til Risør Kristne Senter, da det hadde vært registrert som en stiftelse. Jeg jobbet mange år i en lokalradio (Radio Risør) og jobbet tett sammen med Gunnar Jacobsen som tekniker da han hadde det kristne Himmellosen programmet, så jeg viste han holdt til på denne plassen. Etter en stund der nede ble jeg invitert med på møte i Skien, på Rhema Misjonsmenighet.

Det var litt rart, for på den tiden trengte jeg et arbeid, og hadde lenge et ønske om å jobbe for Gud, og havnet i en menighet helt borte i Skien. Jeg var på Rhema Misjonsmenighet for første gang på sommeren 2009, hvor jeg kom på besøk sammen med Gunnar Jacobsen og gjengen i folkevognbussen fra Risør for å reise på møte. Kort tid etter (noen få uker) ble jeg kalt inn på kontoret til Pastor Thorbjørn Knudsen for å ha en prat. Dette resulterte i forhandlinger med NAV, som endte i arbeid for Thorbjørn Knudsen og Rhema Misjonsmenighet.

Det har vært veldig spennede å jobbe med og for både Thorbjørn Knudsen og Rhema Misjonsmenighet i den perioden på rundt 1,5 år (det som var før jeg ble ungdomspastor). Jeg jobbet med mye forskjellig i løpet av denne tiden (og mange av arbeidsoppgavene har jeg fortsatt), som f.eks. Kontorarbeid, brevskrivning, data ting generelt, laget 2 nettsider med alt innhold (en til Thorbjørn og en til Rhema), lagt ut over 30 videoer i samarbeid med Egil Brocklin på YouTube, hjulpet menigheten med ting som har vært behov for, bygget opp og videre den tekniske avdeling til video opptakelse. Jeg har lært å spille gitar som er blitt brukt både på Rhema Misjonsmenighet og Risør Kristne Senter. Jeg har jobbet med ungdommer i Risør og jeg har vært med som assistent og reporter for Thorbjørn Knudsens seks ganger til Estland og Finland med flere titalls nyhets-artikler skrevet og mange tusen bilder er blitt tatt. For å nevne noe.

Mitt ønske er at ungdom skal ha et sted å gå til, så min visjon som ungdoms pastor er på bygge opp en ungdomsflokk, ha møter og konferanser. Jeg vil gjerne samarbeide med andre menigheter, det viktigste er at ungdommen møter Jesus og har noe å gå til, og jeg vil skape en slik plass.

Meg og Egil

Meg og Egil


Ole Lasse

Jeg er en ektemann. Jeg er en far. Jeg er en Jesu disippel. Jeg er gift med Maren, har to nydelige døtre, Leah Maria og Rebecca. Er i full jobb. Er en Jesu etterfølger, en som elsker å studere bibelen og dele Guds kunnskap og visdom med alle. Tidligere ungdomsleder og ungdomspastor og ser frem til Guds neste prosjekt.

4 kommentarer

Sondre · 6. april 2011 14:11

Kjekt å lese bloggen din! Lykke til videre i menigheten:)

Benedikte · 13. januar 2013 12:47

Hvordan blir man ungdomspastor?

  Ole Lasse · 22. januar 2013 00:50

  Hei Benedikte.

  Beklager sent svar. Jeg har tenkt noen dager på hvordan jeg skulle svare på dette spørsmålet, og tenkte det kunne vært et fint innlegg.

  Det er mange måter å bli en ungdomspastor, noen er «født inn» i det, noen studerer seg til det, noen blir valgt inn etc.

  I mitt tilfelle så er det et kall som Gud gav meg når jeg var mindre. Dette utviklet seg senere da jeg fikk muligheten til å bli «pastorens høyre hånd» i en menighet jeg var i. Det resulterte i at jeg var med på det meste. Forberedelser, møter, kjøreturer, kontorarbeid, misjons reiser og mye mer. Jeg var med på det meste og deltok på alle møter. På fritiden brukte jeg mye tid på Gud i bønn, lovsang og bibellesning. Etter en lengre periode med dette ble det tatt opp flere ganger at jeg passet inn som ungdomspastor, og etterhvert ble jeg satt inn.

  Håper det svarte på spørsmålet ditt 🙂

  — Ole Lasse

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *