https://www.pexels.com/photo/job-print-on-book-159679/

Johannes kapittel 3.

Hva skal vi si, kanskje et av bibelens mest leste kapitteler, tørr jeg påstå. Det kommer neppe som noen overraskelse, spesielt for de som har lest de siste innleggende jeg har hatt eller sett min video om Johannes 3,16 at jeg kommer til å inkludere Amplified.

I dette innlegget skal jeg gjøre et par kosmetiske endringer, så setter pris på kommentarer i kommentarfeltet 🙂

Først vil jeg si at det primære som kapittel 3 handler om er en samtale med Jesus, og selvfølgelig det viktige som medførte. For det første, sett deg inn i situasjonen at du fikk muligheten til å bare sette deg ned med Jesus Kristus, vår Herre og frelser. Kunne snakke med Ham og spørre alle spørsmål, uansett hvor rare. Dette fikk Nikodemus mulighet til, eller tok seg mulighet til. I Guds ord er han beskrevet som en mannblant fariseerne, han var en av jødenes rådsherrer. I King James (KJV) sies det at han var «Ruler of Jews». Det bekreftes i Amplified (ruler, leader, authority among the Jews). Det spesielle er at han kom til Ham om natten.

Johannes 3, 2: Han kom til Jesus om natten og sa: «Rabbi, vi vet at du er en lærer som er kommet fra Gud, for ingen kan gjøre de tegn du gjør uten at Gud er med ham.»

Altså her ser jeg for meg at Nikodemus snek seg ut om natten, skjulte seg for folk for å komme seg frem til Jesus usett for en samtale. Det betydde så mye for Nikodemus å snakke med Jesus at han risikerte hele sitt rykte for å snakke med ham.

Johannes 3, 3: Jesus svarte: «Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Ingen kan se Guds rike hvis han ikke blir født på ny.»

En utrolig merkelig setning. Jeg kan godt forstå at Nikodemus i vers 4 ikke forstod så mye. Det blir bekreftet videre i Johannes og Peter:

Johannes 1,13: De er ikke født av kjøtt og blod, ikke ved menneskers vilje og ikke ved manns vilje, men av Gud.

1 Peter 1,23: Dere er jo født på ny, ikke i kraft av forgjengelig, men av uforgjengelig sæd, ved Guds levende ord som er og blir.

Og igjen sier Jesus, men i en annen vri:

Johannes 3,5: Jesus svarte: «Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Den som ikke blir født av vann og Ånd, kan ikke komme inn i Guds rike.

Vi kan ikke gå inn på Johannes kapittel 3 uten å nevne «den lille bibelen.» Jeg velger å legge inn Amplified sin versjon av vers 16 og 17. For litt dypere undervisning om Johannes 3,16 se video i dette innlegget: YouTube: Johannes 3:16 En liten åpenbaring

John 3, 16: For God so greatly loved and dearly prized the world that He [even] gave up His only begotten ([d]unique) Son, so that whoever believes in (trusts in, clings to, relies on) Him shall not perish (come to destruction, be lost) but have eternal (everlasting) life.
John 3,17: For God did not send the Son into the world in order to judge (to reject, to condemn, to pass sentence on) the world, but that the world might find salvation and be made safe and sound through Him.

 

Til slutt vil jeg legge inn vers 27.

Johannes 3,27: Johannes svarte: «Et menneske kan ikke få noe, om det ikke blir gitt ham fra himmelen. (Guds Ord)

John 3,27: John answered, A man can receive nothing [he can claim nothing, he can [f]take unto himself nothing] except as it has been granted to him from heaven. [A man must be content to receive the gift which is given him from heaven; there is no other source.] (Amplified)

Det er litt spesielt sagt. Kun lest i Guds ord så kan man jo lure på hva som menes. Man kan selvsagt tenke at det er jo der hvor alt godt kommer ifra. Men litt korttenkt kunne man jo tenkt at: «Men jeg får jo gaver av far og mor, og det kom jo ikke fra himmelen». Det er jeg glad man kan lese litt i Amplified å se det som spesielt står at «been granted», les tillatt fra himmelen. Og som det står mot slutten at man må være tilfreds, eller takknemmelig om du vil, for den gaven som er gitt fra himmelen.

Jeg har nå i en uke lagt ut flere innlegg om mine funn i leseplanen. Har du noen kommentarer, så kom med dem. Positive og negative. Fungerer det? Ser det bra ut? Skal noe endres? Alle kommentarer er satt til moderering, så ingen kommentarer blir automatisk lagt ut. Så hvis du vil komme med en kommentar som du ikke vil ha publisert så skriv det som merknad. Ellers kan alle kommentere «anonymt» også. Epost er godt å legge til for kontakt fra min side, men vil ikke bli vist på siden.


Ole Lasse

Jeg er en ektemann. Jeg er en far. Jeg er en Jesu disippel. Jeg er gift med Maren, har to nydelige døtre, Leah Maria og Rebecca. Er i full jobb. Er en Jesu etterfølger, en som elsker å studere bibelen og dele Guds kunnskap og visdom med alle. Tidligere ungdomsleder og ungdomspastor og ser frem til Guds neste prosjekt.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *